Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър БНТТуризмът е основен акцент в работата

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър БНТТуризмът е основен акцент в работата
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Вдигаме възрастта на децата без отрицателен тест по границите на 12 г.

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Българска национална телевизия

Туризмът е главен акцент в работата на служебното държавно управление и всички старания са ориентирани към оцеляването на бранша и привличане на туристи в безвредна среда. Започна стратегия, ориентирана към учениците - 30 000 деца ще почиват гратис по Черноморието, като ще имат разнообразни занимания и визити на културни обекти. Така че всички ще усетят изгодата от тази мярка, по която са планувани 15 млн. лева. 

Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия общественият министър Гълъб Донев в служебното държавно управление.

Ще има още нови ограничения, ориентирани към туризма. Вече се договарят понижаване на цените на плажните такъми, прилагане на безвъзмездни такива от туристите. Договаря се сред България и Румъния туристите да минават без негативни проби за коронавирус на границата и да няма карантина, уточни той.

Също по този начин се подхващат редица ограничения, свързани със фамилиите с деца. Не се изисква негативен тест за деца до 5 година, само че се надяваме напълно скоро тази възраст да се вдигне до 12 година, тъй че да облекчим бюджета на фамилиите. Договаря се с задграничните туроператори рекламиране ан българския туристически артикул. Ще продължи мярката за дофинансиране на седалките в самолетите. Така че първите стъпки за започване на естествен туристимчески сезон са направени. Стартира и програмата за подкрепяне на екскурзоводите, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР